Hem > Nyheter > Innehåll

Styrka, skönhet och prestanda under fot

Dec 09, 2016

Styrka, skönhet och prestanda under fot

Skapad av naturen och förstärks av människan - natursten är ett byggmaterial till skillnad från alla andra. Rik på färg, lockande i konsistens och praktiskt oförstörbar, är det ett perfekt komplement till alla hem. Sten som används som golvmaterial är inte ett nytt koncept och i århundraden har det visat sig under fötterna i bostäder över hela världen. Från de smala kullerstensgatorna i Europa till gångbanor i New Orleans, har sten förelagts oss som en väg som vi resa genom livet. Många av dessa antediluvianska exempel fortsätta att existera i dag vackrare än någonsin med märken av tid skriven på sina ansikten. Hela marknader finns bara för att återskapa det bestående skönheten i dessa autentiska tid slitna plattor. Med detta i åtanke, är det svårt att tro att någon skulle dra sig undan från användningen av natursten på golvet i dag.

Myter alltid kvarstår och är ofta den drivande kraften bakom beslut att välja en annan golvmaterial. Vanliga missuppfattningar skildra sten som dyr, svårt att upprätthålla eller oförmögen att klara påfrestningarna i dagligt missbruk. I verkligheten är sten oöverträffad i dess styrka, närvaro och estetik, särskilt när de används på golvet.

Med enkla rutinmässig vård och minimalt underhåll, kommer dess skönhet växa exponentiellt under årens lopp

Urvalsprocessen

Det finns mycket att tänka på när man väljer sten för ditt hem golv. Det är en process som inte bör tas på allvar, eftersom denna formidabla material kommer att bli en permanent tillägg till din bostad. Här är några tips för att få dig på vägen.

Planeringsstadiet

För att säkerställa en tilltalande resultat, är det nödvändigt att börja designprocessen genom att fråga dig själv flera specifika frågor innan rusar ut genom dörren till närmaste kakel centrum. Frågor som ...

 • Vad är det huvudsakliga syftet med rummet där plattan kommer att användas?

 • Vilken typ av gångtrafik och eller missbruk måste uthärda?

 • Vad är det allmänna intrycket eller stil jag vill förmedla?

 • Vilka andra objekt kommer att placeras i rymden?

När du har svarat på dessa frågor, aktivera din visuella kreativitet genom att titta på böcker och tidskrifter som har attraktiva inredning. Begränsa dig inte till dem som helt enkelt visar det material du tänker använda; vad du söker på denna punkt är strikt konceptuella idéer. Sök efter specifika detaljer i hur materialet har lagts ut och hur det påverkar rummets visuella intryck för att upptäcka vad som intresserar dig.

Shopping för sten kakel

När du kommer till kakel centrum, är det lätt att bli distraherad, så hålla kursen. Ta allt i, utforska, men inte låta sig bli överväldigad. Tänk på att vissa stenar har förmågan att framkalla en viss stil, därför begränsa dina preliminära val till dem som speglar utseendet på ditt hem är viktigt. Detta kommer inte bara att vara en tid sparare men det kommer att stoppa den frustration samband med att försöka tvinga en fyrkantig pinne i ett runt hål. Även om du upplever kärlek vid första ögonkastet, är det klokt att ta åtminstone två andra alternativ med dig hem. Möjligheten att jämföra dem när du är där kommer att hjälpa bränsle förtroende i din slutgiltiga beslutet.

Några populära alternativ

Diskret & Serene: Kalksten och travertin

Flyter oavbruten över ett rum som sanden i en untraveled öken, travertin och kalksten ger en perfekt subtila bakgrund för dem som vill lyfta fram mer framträdande inslag i deras utrymme. Uppvisar en tämligen jämn yta när det gäller färg, ådring och struktur, är kalksten det perfekta valet för en dämpad utseende, passande för avskalat minimalistisk inställning. Bildad av sedimentära processen under jord och i flodbäddar, hittar du ofta karakteristiska snäckskal och fossil inbäddade i ytan och medan det har en färgskala som liknar travertin, hittar du det vanligen saknar hål och fördjupningar. Milky vita, gyllene gula, sandiga beige och rökiga blå / grå är de dominerande nyanser inom denna sten färgpalett.

Travertin är en utsökt golvmaterial som har den medfödda förmågan att transportera dig till en annan tid och plats, perfekt för att ingjuta gamla världen atmosfär. Det är yta variation kan vara något mer varierande och robust än kalksten är, så vara säker på att utvärdera ditt val väl före köp. Travertin färgpalett ligger normalt inom ramarna för jordfärger, som börjar med blek nyanser av elfenben och överträda ner genom de rika djupa nyanser av guld, rött och brunt. Dess dominerande färg drag är att det faktiskt aldrig visas som en solid färg, men i stället uppfattningen är styras av inneboende tonvariationer och ådring egenskaper. Först efter att lägga ut en betydande del av kakel börjar du att uppfatta den övergripande färg.

Rustic & Jordnära: Slate

Skiffer är helt enkelt val när strävar efter en visuellt spännande golv. Färger och texturer är så levande att de nästan hoppa upp på dig. Robusta kluven ytor inbjuder dig att sparka av dig skorna och uppleva grov textur under. Ökända för dess förmåga att motstå missbruk, är skiffer idealisk i områden där hög trafik och smuts kolliderar.

Med sin djupt mättade färgpalett och bergrelief yta, är skiffer ännu hellre användas där det är inte konkurrerar med rivaliserande inslag. Om du älskar kvaliteter av denna sten, men önskar att omdefiniera sin image, prova en fast nyans med en kalibrerad eller finslipat finish. Detta kommer att ge dig en jämn yta vars dämpade toner återspeglar en jordliknande fundament, där du kan bygga någon stil. Hemma i områden som foajén, hall, badrum, och mudroom, kommer detta hållbara jätte lägga överklaga till en annars oinspirerande plats.

Polerad och elegant: marmor och granit

Påminner om en ytlig reflekterande pool, polerad marmor och granit ligger orubblig, spegling omvärlden. Lägga till en rik, elegant touch till något utrymme, dessa stenar väcker nästan alltid formalitet.

Från den klassiska marmormönstret av svart och vitt schack till den intensiva drama av en pulserande kinesisk röd granit, dessa gnistrande stenar är garanterad att göra en oförglömlig uttalande.

När man överväger marmor som din golvmaterial, kom ihåg att vissa typer uppvisar en kraftigt ådrad ytstrukturen och kan ibland övermanna ett mellanslag. Behandla det som skiffer och välj en plats där dess enorma skönhet kan avnjutas utan begränsning eller konkurrerande element, eller söka upp en marmor med mindre variation. Tätt grained granit uppvisar mindre rörelse i dess ytmönster än många kulor, därför kan normalt användas utan rädsla för att antagonisera den omgivande miljön. Det är extrem hållbarhet ger färre skötselproblem än marmor när de används på golvet.

Det är alltid viktigt att komma ihåg att polerade stenar blir extremt hal när den är våt och marmor kommer att bära ärren för användning i högtrafikerade platser. För förbättrad slit förmåga, överväga att välja en finslipad eller borstad yta, eftersom det kommer att lägga dragning till steg och minska bördan av underhåll.

Åldrats till perfektion: föråldrade Sten

Entydigt är en av de bästa valen för golv ett föråldrat sten. Eftersom dess skönhet ligger inom det faktum att det redan har slitits, slagna och misshandlade, det är verkligen inte mycket att du kan göra för att förstöra sin charm. Dess jordnära, dämpade toner är mästare i kamouflage när det gäller att dölja smuts och dess nödställda utseende är idealiskt gjutna för att visa en autentisk återgivning av många Old World perioder. Alternativ för denna genre inkluderar erhålla äkta antika kakel som har försiktigt uppdämt sina tidigare ansökningar eller mer prisvärt alternativ för att lokalisera reproduktioner av dessa autentiska skönheter.

Sten egenskaper att överväga

Färg

Om det finns ett enda element som kan ingjuta en viss stämning eller känsla i ett utrymme, är det absolut färg. Färg kan göra ett mycket kraftfullt uttalande, så urvalsprocessen inte får ta lätt på. Ta signaler från omgivningen, till exempel ditt val av konstverk, möbler, kläder, färg och så vidare, och du kommer förmodligen att ha en god uppfattning om vad du dras till. Du kan vara en älskare av rika jordnära Naturals, tysta neutrala, eller kanske du är galen om djärva vågade färger. Att nöja sig med något som du redan känner dig bekväm med att vara mycket säkrare än beslutar att göra en plötslig och drastisk förändring, särskilt när det handlar om något som permanent som sten.

När du väljer färg, tänk på att ljusa färger avta gör ett rum visas större medan mörka färger avancera, gör ett mellanslag verkar mindre. I varma soliga klimat, kommer ljusa färger framkalla känslor av kyla, men det gick mörkare i kallare områden kommer ingjuta en känsla av värme. Var medveten att inte avvika alltför dramatiskt varandra eller sätt, som för ljus eller för mörk inte kan vara perfekt för just din design. De färgskala och färgvariationer inom natursten produkter kan variera kraftigt beroende på stenen typ och platsen för brottet. Medan granit, marmor och kalksten tenderar att vara mer konsekvent från kakel till kakel, skiffer och travertin kommer typiskt uppvisa större skillnad. Oavsett vilken sten du väljer, bör du räkna med mångfalden i färg. Dessa inneboende variationer är en av de ömma och verkligen fascinerande egenskaper som drar oss till sten.

Storlek, form och mönster

De flesta stenar kommer i storlekar från små mosaiker enorma två och tre fot rutor. Den vanligaste storlekarna innehåller fyra tum, 6 tum, 8 tum, 12 tum, 16 tum, 18 tum och 24-inches kvadrat. Tjocklek varierar från 1/2 till 3/4 inches och som en allmän regel, eftersom de övergripande storleken ökar så ökar också tjockleken. Den viktigaste aspekten av kakel storlek är dess omfattning och proportion, eller dess förhållande till det utrymme där den finns. Målet är att kunna observera valet i dess avsedda placering och säga till dig själv ... inte för stort, inte alltför små ... precis rätt. Glömma "regler" som små utrymmen inte nödvändigtvis kräver små plattor, inte heller stora utrymmen kräver stora plattor. Den bästa storleken bestäms genom att utvärdera varje rum som en separat enhet, och om i vilken storlek smickrar det bäst.

Former överflöd från rutinen geometri kvadrater, rektanglar, trianglar, hexagoner och oktagoner till de mer exotiska profiler av diamanter och romboider. Genom att kombinera storlek och form du skapa mönster. Kvadratiska plattor kan placeras i en enkel jack-on-jack rutnät eller förskjutna för att skapa en löpande bindning. Kvadratiska plattor används också för diagonala körningar. Rektanglar kan placeras vid vinklar till varandra formulera ett fiskbensmönster eller avräknas i en tegel sätt. Diamanter eller romboider, när de blandas i olika färgnyanser, erbjuder en distinkt harlequin motiv. Trianglar används för att skapa Chevron mönster medan oktagoner tillåta införandet av en kontrasterande kakel eller dekorativa insats. Form och storlek är inte de enda aspekter som bidrar till att skapa mönster, som färg kan arbeta visuell magi samt. Blandning färgresultat i sådana som schackmönster, ginghams, plädar, ränder, tumlande block och en rad av slumpmässiga utseende.

Inte bara mönster lägga intresse i ett rum, men det kan också lura ögat att tro dimensionerna är inte som de visas. Ofta kommer en djärv mönster göra ett rum ser mindre som en stor rumpa ledad bricka i en enda ton kommer att förlänga den visuella vidsträckta. Förutom storlek, form och färg för att producera mönster, samspelet mellan ljus och mörker, mjuk och grov och glansigt och matt kommer att erbjuda betydande intresse. Mönster är en produkt av kontrast och sammanställning av olika material som i slutändan är det som skapar illusionen. Låt inte det att överväldiga en plats eller konkurrera med närliggande element. Använd i stället mönster till din fördel, för att framkalla spänning, inte huvudvärk.

Struktur & ytbehandling

Konsistens och yta kombineras för att bilda ytskiktet av något som vi kan njuta av både visuellt och genom vår känsla av beröring. När det gäller sten kakel, texturer varierar från smör mjuk och smidig att robusta och grov. Dessa texturer påverka den övergripande karaktären av en platta, som i sin tur påverkar dess slutliga utseende efter installation. En grov, matterat kakel kommer ingjuta en avslappnad och avslappnad stämning där som en glänsande bricka visas mer formell och elegant. Blanka ytor betona klart lysande färg där matt finish tona ner. Mousserande strömlinjeformade ytor tenderar att förstora smuts som plattor med varierande färg och textur kommer kamouflera den.

Efter en genomgång av dina val

När du är nöjd med du första utformningen, är det dags att gå tillbaka till huset och observera dina preliminära val. Placering av stenar i den exakta platsen för deras avsedda användning hjälper oerhört med beslutsfattandet. Du kommer att bli förvånad över hur din uppfattning om en bricka förändringar efter att ha lämnat showroom och placera den i en ny miljö. Din första uppgift blir att ompröva färgen. Många variabler kan påverka den faktiska skugga, såsom reflektion av färg från omgivande väggar eller reflexer från dagsljus spiller över golvet. Trä toner som förekommer i intilliggande möbler och skåp kan också leda till att du visa färgtonerna med ett annat perspektiv. Ta sig tid att undersöka, utforska och leka med de faktiska prov kakel ansökningar kommer ytterligare öka ditt självförtroende i din slutliga valet.

Din beställning

När du har beslutat om en viss sten och stil och är övertygade om att det kommer att fungera bra i din design system, börja göra förberedelser för att göra din beställning. Innan du skriver på den streckade linjen, bör du vara säker på att du har bett alla de rätta frågorna, inklusive -

 • Är kakel som jag har valt lämpar sig för det område där jag planerar att använda den?

 • Krävs det någon särskild vård eller underhåll?

 • Är materialet i lager?

 • Om inte, vad är ledtiden?

 • Provet jag beställer från den nuvarande lager eller har partiet förändrats?

 • Vill du föreslår att jag beställa en aktuell prov eller två om detta är föråldrad?

 • Vad är din returpolicy?

Var noga när du gör din beställning som du köper mer kvadratmeter än du faktiskt behöver (normalt 7% till 10%). Detta överskott kommer att vara din försäkring mot brist som kan uppstå på grund av brott eller avfall på grund av nedskärningar. En klok husägare kommer att beställa extra brickor för att försäkra sig mot framtida problem bör det finnas ett behov av reparationer. Chanser att hitta en exakt matchning år ner linjen är nästan obefintliga.

Ta emot din beställning

När kakel anländer, tar sig tid att inspektera det. Som mödosam som kan tyckas, kommer det att spara du hjärtesorg om du stöter på ett problem i mitten av anläggningen. Se till att plattan inte har skadats under transporten och att det faktiskt är materialet du beställt. Din kakel leverantör bör redan ha tagit sig tid att förklara att stenen, som är en naturprodukt, besitter potential att variera kraftigt från en bricka till nästa. När denna förklaring har lämnats, är det inte ovanligt att en återförsäljare för att begära att du registrerar en ansvarsfriskrivning. Dessa friskrivningar i allmänhet detalj exakt vad du kan förvänta när det gäller normala sortiment av variationer och vad som specifikt skulle motivera en återgång. Eftersom stenen är extremt tung och kan skifta under transporten, bör förväntas viss minimal brott. Många av de lastbärare som levererar lastpallar av sten kakel bara förlänga ett par dagar för att göra anspråk om transporten är skadad, och leverantören normalt inte kommer att acceptera returer när sändningen har kommit på plats och har noterats som säkert levereras. Din insats här kommer att bli väl belönad.

En sista att veta om din sten kakel - en vanlig företeelse, särskilt med mer porösa stenar, är för transporten anländer fuktig. Detta kan resultera i plattorna som visas mycket mörkare än de prover som du valt. Innan du panik och kontakta din återförsäljare angående en leverans fel. Dra flera stycken ur lådan och låt dem torka. Du kommer att upptäcka att de kommer att lätta betydligt. På den motsatta änden av skalan, ofta stenen anländer dammiga och torr, och kräver rengöring och tätning och / eller fargförstärkande att likna utställningslokalen provet.

Om du av någon anledning inte är nöjd med materialet när det har tagits emot eller om du har ändrat dig alla tillsammans om ditt val kommer du mer än sannolikt inför en 20% - 30% utsättning avgift för att täcka kostnaderna för att returnera försändelsen till leverantören. Återkommande sten transporter är ett besvärligt och kostsamt arbete; så se till att du har gjort din hemläxa innan du gör din beställning.

Ett ord om installation

Mycket få saker har kapacitet att påverka det slutliga utseendet av en sten ansökan än kompetensen hos kakel installatör. Anställa en kvalificerad installatör är därför av största vikt. Om du inte är bekant med arbetet av en viss handlare, är det klokt att intervjua flera innan de undertecknar ett kontrakt. Under intervjun, fråga om antalet år erfarenhet av att arbeta med natursten. Det är viktigt att notera att installationen av natursten produkter varierar oerhört från den hos keramik och porslin plattor. Även den mest begåvade och erfarna keramiska plattor setter kan kämpa med en sten ansökan. Begär referenser och om möjligt se ett urval av deras arbete. Dessutom är det en bra idé att ha en grov uppskattning av den pågående kursen för sten anläggningar i ditt område. Ett citat som verkar antingen alltför hög eller för låg bör behandlas med försiktighet. Även om du har fått en "installerat" citat från din sten återförsäljare, insisterar på att intervjua kakel setter som kommer att göra det egentliga arbetet innan du fortsätter. Om dealern är ovilliga att låta dig att intervjua installatörer, kan det vara klokt att leta någon annanstans för din produkt. Var inte rädd för att be byggare och arkitekter om de vet något om kakel-setter som du tänker använda. Glöm inte ... det här är din pengar, din investering och dina drömmar som står på spel. Även om din byggmästare ger installationen av materialet, avsluta intervjun med sina installatörer. En bra sten setter är en artist som kommer att förstärka skönheten i en redan utsökt arbete naturen. Du definitivt inte vill snåla här!

Ta hand om din stengolv

En av de stora fiender för alla golvytan är nötning, sten är inte annorlunda. Bär oftast uppstår när gångtrafik och smutspartiklar kolliderar att skapa friktion. Ta några försiktighetsåtgärder för att eliminera denna händelse kommer att förhindra för tidigt åldrande av ditt golv. Effektiva golvmattor utanför ingången till varje dörr och komma ihåg den genomsnittliga personen måste ta flera steg innan deras skor är betydligt fria från smutspartiklar, så anser en stor storlek matta på din viktigaste posten, liksom strax innanför dörren. Därefter vänja sig vid damm moping rutinmässigt, företrädesvis med en obehandlad torr mopp. Du kan också helt enkelt dammsuga dina golv, bara vara säker på att det vakuum du använder är i gott skick och rullar fritt över golvet för att undvika misstag repor. Rengör sten på en regelbunden basis med ett neutralt pH rengöringsmedel, helst en som gjorts speciellt för din sten typ. Dessa rengöringsmedel är lätt tillgängliga på de flesta alla hem centra.

Slutligen är lätt att ta hand om ett stengolv om du informeras och välj en finish som inte kommer att bli svårt att upprätthålla.

Det bästa råd är att vara ärlig om din livsstil, vet din sten och förstå dess egenskaper och begränsningar innan du köper. Till exempel kan du inte vara nöjd med resultaten av en delikat polerad marmor på ditt hus vid stranden, dock att föråldrade travertin kommer att erbjuda generationer av skönhet under dessa svåra gritty villkor. Utbildning är nyckeln till en framgångsrik stengolv köp. Gör din hemläxa, vara realistiska och i slutändan vara säker och får vad du älskar!

fabriks Källor

Du är här: Hem > Fabriks Källor

Xiamen Yeyang Stone Group är en ledande sten tillverkare som är etablerad i 1993, som ligger i sten hemstad, Xiamen & Shuitou. I över 23 år har vi specialiserat sig på sten tillverkning. Yeyang är inte bara ett företag, men en grupp med mer än 20 familjeägda fabriker.


Sedan 1993 har vi investerat mer än 10 stenbrott, inklusive Castro vit marmor, Vermont grå marmor, Black Ice Flower marmor, granit och travertin. Med stor styrka på grund av 2 handelsföretag och 3 kvalificerade och professionella fabriker (med en total yta över 60,000m²;), är vårt uppdrag att ge utmärkt service med det mest konkurrenskraftiga priset och de bästa kvalitet för våra kunder. Det är vår stora nöjet att se många nya kunder blir våra vanliga partner, och ömsesidig tillväxt med våra kunder under de senaste åren.

Vi har tillgång till många nya kinesiska marmorbrotten och vi erbjuder ett brett utbud urval av de mest premium kulor valda från hundratals stenbrott. Många nya kulor från Kina och andra länder listas i vår nya marmor bas, med yta på över 60.000 kvadratmeter. Vi kommer att fortsätta att föra alla typer av nya kulor för att möta de olika kraven från våra kunder. Välkommen att kontakta oss om du goning att köpa något nytt material från Kina.

Free Estimates & CAD Drawing from Yeyang Stone Factory